Sunday, November 8, 2009

Õlimaalinäitus „Illusioon“


AVAMISE PILDID LEIAD SIIT:
TOIMUB KA PILTIDE MÜÜK!

TALLINNA KUNSTIGÜMNAASIUMI GALERIIS MÄSU
MAALI ROOMETI „ILLUSIOON”
11. novembril kell 18.00 avatakse Tallinna Kunstigümnaasiumi abiturient Maali Roometi näitus „Illusioon“. Eksponeeritud õlimaalid on inspireeritud Maali lapsepõlvemaast Karepa ja Rutja rannast, jäädvustades vaateid ja hetki merest. Noore kunstniku maalimislaad on tundlik mäng monokroomses koloriidis pintsli, spaatli ja näppudega. Tulemuseks on abstraktsed pinnafaktuurid ja valguse meeleolud. Vastandiks kargele merevaatele on maalitud killukesi lemmikkiisudest.
Autor selgitab oma maalilaadi: „Meri näitab iga hetkega uusi vaateid ja tundeid, nii võiks lõputult maalida sama randa. Üritan vaatajale edasi anda seda sooja tunnet, mis maalide teostamise rõõm mulle pakub. Loodan, et iga inimene leiab minu töödest selle õige, milles end ära unustada ning lasta kujutlusvõimel illusioon luua”.
Maali Roomet alustas kunstiõpinguid Sally Stuudios 1998-2007 ja tegelenud erinevate teemadega, fotoga ja moega, ning pälvinud tunnustust mitmetel võistlustel. Fotokollaažidega on ta saanud peapreemia 2005.a. Tallinna Linnavalitsuse korraldatud võistlusel „Tuleviku Tallinn”, preemiad 2006.a. „Euroopa koolis” ja „Euroopa keeltepäeva plakat”. Moekollektsioonidega on Maali osa võtnud Tallinna koolide moekonkursist „Sedamoodi 2008 ja 2009” ning võitnud 2008. aastal esikoha. 2009 aasta septembris läbis ta konkursi, et esineda kollektsiooniga „Viru lilled” moenädalal „Fibit”.
Meremaale õli tehnikas on Maali Roomet eksponeerinud juba mitmel isikunäitusel: 2006.a. Tallinnas kohvikus Delicia, 2008.a. Rakveres Art Cafes, 2009.a. Audentese Ülikoolis. 2009.a. toimus Kuressaares Kunstistuudio galeriis kahe põlvkonna koosesinemine: ema Elna Kaasiku tekstiilid ja tütre Maali Roometi meremaalid.
Näitus jääb avatuks 20. novembrini.

No comments:

Post a Comment